Writer & Artist Painting

Artists

 

ABSTRACT ( lat. Abstractus)

Er is geen relatie met de werkelijkheid. Mijn werk is volledig abstract. Vormen, kleuren, texturen en lijnen hebben geen enkele relatie met iets herkenbaars, ze worden puur gebruikt als abstract beeldelement, non- figuratief.

Ik maak dan gebruik van vormen en voorstellingen uit de werkelijkheid en pas de regel van abstraheren toe om er iets eigens en uniek van te maken.

Creaviteit, expressiviteit, originaliteit en eigenheid. Door deze eigenschappen ben ik door kunst gekomen. En mijn eigen unieke creatie gecreëerd.

Primaire beeldelementen: lijn, vorm, kleur, toon, formaat, textuur.

Secundaire beeldelementen: beweging en dynamiek, patroon, ritme en herhaling, evenwicht en balans, eenheid en harmonie. Variatie en gradatie, dominantie en accent, contrast, en tegenstelling, dimensie en diepte, ruimte en vlakverdeling.

Langs deze weg ontwikkel ik mijn artistieke vaardigheden( gevoel voor kleur, gevoel voor vorm, gevoel voor contrast, gevoel voor compositie enz…). Beeldelementen. Lijn, vorm, kleur, toon, contrast, harmonie, ritme, evenwicht.

Ik schilder altijd van vrijwel vanuit mijn interne informatie, en dus vanuit mijn innerlijk gevoel. Intuïtief vanuit mijn artistieke bron. Overigens wordt dat gevoel altijd mede bepaald door mijn aard, karakter en stemming. Mijn schilderijen spelen een rol van persoonlijkheid.